عوامل کندی کامپیوتر و راه کار های آن

عوامل کندی کامپیوتر و راه کار های آن

در این مطلب قصد دارم به مواردی اشاره کنم که می تواند باعث کندی و سرعت پایین کامپیوتر شما شود. برای همه‌ی ما سرعت پایین و کندی رایانه شخصی مان عذاب آور است. گاهی مشکل خاصی وجود ندارد و ضعیف بودن قطعات ما دلیل کندی سیستم است. اما گاهی با داشتن سخت افزار مناسب بازهم سرعت کند و آزار دهنده‌ی داریم. مواردی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم می تواند دلایل این موضوع باشد.

پر بودن بیش از حد درایوی ویندوز

نداشتن فضای خالی کافی در درایوی که در آن ویندوز نصب است که معمولا درایو C ما است یکی از عوامل کندی سرعت است. با ایجاد فضای خالی بیشتر در این درایو می توانید سرعت کامپیوتر خودتان را بهبود ببخشید. اما راه کار های افزایش حجم درایو ویندوز چیست؟

حجم درایو ویندوز

راه کارهای افزایش حجم درایو ویندوز

  1. پوشه‌های اضافی و غیر سیستمی را به درایوهای دیگر انتقال دهید. دقت کنید که فایل‌های که در داخل دسکتاپ و پوشه دانلودهای شما قرار دارد فضای درایو سی شما را پر می‌کنند. بنابراین با انتقال آنها به سایر درایوها فضای خالی چشمگیری در درایو ویندوز ایجاد کنید.
  2. انجام دیسک کلین آپ disk clean up: با انجام این عمل شما می توانید فایل‌های اضافی که در مرور زمان در سیسمتان انباشته شده است را حذف کنید. انجام این فرایند هم با نصب نرم افزار و هم بدون نصب نرم افزار امکان پذیر است. برای انجام این کار بدون نرم افزار کافیست بر روی آیکن درایو مورد نظر خود کلیک راست کرده و گزینه properties را انتخاب نمایید و از تب general اقدام کنید.

دمایی بیش از اندازه قطعات بخصوص cpu

دمایی بالای قطعات داخل کیس شما یکی از دلایل اصلی برای پایین بودن سرعت سیستم شماست. اگر فن لپ تاپ شما خوب کار نمی‌کند و به هر دلیلی دمایی سی پی یو شما بیش از حد نرمال است نتیجه آن یک سیستم با سرعت به شدت پایین خواهد بود. از کجا متوجه این موضوع شویم که قطعات ما بخصوص سی پی یو داغ هستند.

۱.دما قطعات مثل سی پی یو را از داخل بایوس و یا به کمک نرم افزارها کنترل کنید: در اکثر مدل مادربردها در تنظیمات بایوس آنها امکان مشاهده دمای سی پی یو وجود دارد. قبل از اینکه سیستم شما بالا بیاید و ویندوز اجرا شود با زدن دکمه مخصوص، تنظیمات بایوس بالا می‌آید.

۲. به نشانه‌های ظاهری توجه کنید: اگر از لپ تاپ استفاده می کنید با دست زدن به قسمت‌های مختلف اعم از روی کیبورد، کناره‌های سیستم می توانید متوجه داغ شدن بیش از اندازه قطعات شوید.

راه حل های پایین آوردن دمایی سی پی یو

بررسی فن سی پی در کامپیوتر خانگی

  • بررسی نحوه قرارگیری فن سی پی یو : ابتدا بررسی کنید که آیا فن سی پی یو شما در جای خود محکم است و تمامی پایه آن بخوبی در محل خود قرار گرفته‌اند یا خیر. اگر فن سی پی یو در جای خود محکم نیست و حتی نیمه محکم است، برای سرویس آن اقدام کنید.
  • استفاده از خمیر سیلیکون: اگر کامپیوتر خودتان را خیلی وقت هست سرویس نکرده‌اید تجدید خمیرسیلیکون آن می‌تواند بسیارمفید باشد. البته این کار باید توسط فرد متخصص انجام شود تا حین جابجایی فن سی پی یو و تجدید خمیر به سیستم آسیب وارد نشود.
  • استفاده از فن خنک کننده برای لپ تاپ: استفاده یک پایه فن مناسب می‌تواند دمای لپ تاپ را تا مقدار بسیار زیادی کاهش دهد. فن های جانبی زیادی در بازار وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید.

حذف برنامه‌های اضافی و بدون استفاده

اگر برنامه‌های را از گذشته بر روی سیستم خود نصب کرده‌اید و دیگر از آنها استفاده نمی‌کنید با حذف کردن آنها می توانید سرعت سیستم خود را بهبود ببخشید. برای این کار به کنترل پنل و قسمت برنامه‌ها مراجعه کنید و بررسی کنید که چه نرم افزارهای بر روی سیستم شما نصب هستند که دیگر به آنها نیاز ندارید و سپس اقدام به حذف آنها کنید.

با حدف برنامه‌های اضافی هم به سرعت کامپیوتر خود کمک می‌کنید و هم فضا اشغال شده هارد خود را آزاد می‌کنید.

غیر فعال کردن برنامه‌های استارت آپ

گاهی برخی برنامه در هنگام بالا آمدن سیستم ما اجرا شده و همچنان در حال فعالیت هستند. این نرم افزارها که تاثیر چشمگیری در استارت اولیه سیستم عامل ما دارند می توانند بر روی سرعت سیستم ما بسیار تاثیر گذار باشند. آنها را از حالت استارت آپ خارج کنید و هر موقع به آنها نیاز داشتید به سراغشان بروید.

اگر سوالی داشتید با ما در قسمت کامنت‌ها در ارتباط باشید و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید شما از چه راه حل های استفاده می کنید؟ با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اگر با انجام همه این موارد سیستم شما رشدی در سرعت نداشت یا پیشرفت آن چشم گیر نبود می‌توانید اقدام به ارتقا سیستم خود و یا خرید کامپیوتر جدید نمایید.

فهرست مطالب

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید

LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
Print
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *