گوگل وب مستر تولز

گوگل وب مستر یکی از ابزارهای قدرتمند گوگل است که آمار و اطلاعات بسیار حائز اهمیت و جالبی از وب سایت ما را در اختیارمان قرار می‌دهد. کار کردن با این ابزار برای هر وب مستری لازم است به چندین مورد از این امکانات اشاره می‌کنیم.

قابلیت‌های این ابزار بسیار کلیدی و مهم بوده و در طول زمان نیز تغییر کرده و حرفه‌ای‌تر شده است. نکته مهمی که باید بدانید این است که شما فقط اطلاعات و آمارهای سایت مربوط به خودتان را در گوگل وب مستر می‌توانید مشاهده کنید.

گوگل وب مستر تولز با نام سرچ کنسول نیز شناخته می‌شود پس در هرجای از محتوا از این دو لفظ استفاده نمودیم در واقع منظورمان یکی است.

برای استفاده از سرچ کنسول گوگل باید از روش‌های مختلف موجود سایت خود را در این سامانه احراز هویت نمایید و برای بهره‌گیری از امکانات گوگل وب مستر تولز به یک حساب کاربری گوگل نیازمند هستید. ساخت حساب کاربری گوگل و احراز هویت سایت هر دو کار ساده و بدون هزینه‌ای هستند.

برای شروع کار با سرچ کنسول گوگل کلیک نمایید.

لازم به ذکر است که شما می‌توانید با یک حساب کاربری گوگل چندین سایت را مدیریت کنید و برای هر سایت خود نیاز به تعریف یک جیمیل نیست.

همچنین شما می‌توانید یک سایت را در چند حساب کاربری جداگانه تعریف نمایید و حتی دسترسی‌های دلخواه خود را برای هر کاربر مشخص کنید.

عملکرد وب سایت

در این بخش متوجه می‌شویم که در یک بازه زمانی دلخواه وب سایت ما با چه کلمات کلیدی در گوگل دیده و کلیک شده است. همچنین متوجه می‌شویم چه تعداد بازدیدکنندگان ما از گوشی همراه و چه تعداد از تبلت و چه تعداد از کامپیوتر هستند. اما اینجا پایان کار نیست شما می‌توانید آمار دقیق بازدید صفحات خود و کشور مخاطبان خود را نیز بدست بیاورید.

این قسمت می‌تواند ایده‌های خوبی به شما برای تولید سایر محتواها بدهد و شما کلمات کلیدی جدید را در این قسمت کشف کنید.

سرعت وب سایت

سرعت یک فاکتور مهم و تاثیرگذار در کسب رتبه در موتورهای جست‌وجو است. اگر سایت ما سرعت لود پایینی داشته باشد کاربر تجربه مناسبی از بازدید سایت ما نخواهد داشت.

بررسی سرعت وب سایت ما در موبایل و کامپیوتر یکی دیگر از بخش‌های اصلی این ابزار قدرتمند است که نشان می‌دهد که آدرس‌های شما داری سرعت آهسته و یا متوسط و یا قوی هستند.

موبایل پسندانه بودن وب سایت

آمارهای مختلف خبر از این موضوع می‌دهند که اکثر مخاطب‌های ما از گوشی موبایل برای بازدید از سایت ما استفاده می‌کنند و حتی اگر این آمارها نبودند می‌توان این موضوع را حدس زد.

پس اینکه سایت ما در موبایل چه وضعیتی دارد یکی از معیارهای گوگل برای امتیاز دهی به سایت ما است.

بررسی اینکه وب سایت ما در موبایل دارای شکل ظاهری مناسبی است یا خیر نیز در این ابزار وجود دارد. در این بخش صفحاتی که دارای ارور از نظر گوگل بوده با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند.

ایندکس شدن صفحات

ایندکس شدن صفحات ما بسیار حائز اهمیت و مهم است و یکی از بخش‌های دیگر این ابزار نمایش میزان صفحات ایندکس شده و صفحات دارای خطا است. در این ابزار ما می‌توانیم با ثبت SITEMAP وب سایت خود در ایندکس شدن هرچه بهتر سایتمان تلاش کنیم.

اگر سایت ما در گوگل ایندکس نشود ما نمی‌توانیم انتظار هیچ ورودی از این موتور جست‌وجو داشته باشیم. گاهی دلایل ایندکس نشدن سایت به دلایل اشتباه فنی خودمان در کدها و تنظیمات سایت است که به سادگی قابل حل هست.

برای اینکه متوجه شوید سایت شما در گوگل ایندکس شده است یا خیر می‌توانید از دستور عمل زیر استفاده نمایید.

site:rohanweb.ir کلمه site: را نوشته و بعد از آن آدرس سایتی که قصد بررسی آن را دارید.

در خواست حذف آدرس

گاهی نیاز می‌شود که به دلیل تغییرات در سایت برخی از صفحات ما حذف شود با توجه به این موضوع بخشی موجود است که می توانید صفحات ایندکس شده خود را حذف کنید. در هنگام کار با این قسمت باید دقت کرد تا سایر صفحات را به اشتباه پاک نکرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب